fredag 30 december 2011

Chokladtryffelkaka med glass och bär...

Ingredienser.                                                         Tillagning
Botten:                                                                Botten:
150 g smör                                               Värm ugnen till 175`C. Smält smöret, blanda i
2dl socker                                                 socker, kakao och vaniljsockret. Rör ner ett ägg
1 dl kakao                                                 i taget och sist mjölet. Häll smeten i en smord och
2 tsk vaniljsocker                                      bröad form med löstagbar botten. Grädda i ca 15
2 ägg                                                        min, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna
2 dl vetemjöl                                             i formen.

                                        

Topping:                                                     Topping:
1 dl vispgrädde                                          Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp.
50 g smör                                                Tag av från värmen. Blanda i hackad blockchoklad.
300 g blockchoklad                                 Bred ovanpå kakan och låt svalna

                                      Ät och njut..............gott att ha glass och frysta bär till *som man micrat lätt*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar