skip to main |
skip to sidebar
Äppelkaka med citron och kardemumma
Ingredienser
Kaka
Fyllning och garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
- Kaka: Smält matfettet och låt det svalna.
- Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
- Fyllning och garnering: Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
- Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar