lördag 31 december 2011

Äppelkaka med citron och kardemumma


Ingredienser

    Kaka

    Fyllning och garnering

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
    3. Kaka: Smält matfettet och låt det svalna.
    4. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
    5. Fyllning och garnering: Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
    7. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar